Ченгеджийски номера - да се използват баби дядовци, нямат даже и

...
Ченгеджийски номера - да се използват баби дядовци, нямат даже и
Коментари Харесай

Кирил Петков за Васил Терзиев: Ченгеджийски номера - да се използват баби и дядовци!

" Ченгеджийски номера - да се употребяват баби дядовци, нямат дори и късмет. "

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред бТВ. Така той разяснява рецензиите против кандидата за кмет на София Васил Терзиев във връзка това, че той произлиза от семейство на партизанин и генерали от Държавна сигурност.

" Никой не споделя, че 30 хиляди деца са се образовали гратис в компютърните технологии през неговата академия. Той поставя образованието преди всичко.

Васил Терзиев не може да бъде виновен за биографията на родителите си. За личната може. Той поставя образованието на напред във времето. Покажете ми един кмет, който е трансформирал живота на 30 хиляди деца ", сподели още Петков.

Той съобщи, че е удовлетворен от процеса на номинации за локалните избори в " Продължаваме промяната - Демократична България ". 

" Не единствено като коаилция, като общественост се явяваме дружно в цяла България. Да покажем, че тази общественост е тук.

Имахме от най-хубавите разногласия, в някои градове по четири кандидата - всички с брилянтна известност ", изясни Петков.

И даде образец за това, че в София Васил Терзиев и Борис Бонев са дружно, а в Пловдив Манол Пейков поддържа Ивайло Старибратов.

" Готови сме да спечелим, имаме вяра в тези претенденти ", съобщи Петков.

Според него е значимо да се видят политиките. Петков съобщи, че с Терзиев неотдавна са обсъждали концепцията в София вместо казина да има детски градини.

" Регулация на
казината може да се случи ", уверен е той.

И добави във връзка Терзиев:

" Говорят единствено за баба му и за чичо му. Стигмите в политиките нямат значение. "

Според Петков ще бъде добре, в случай че Народното събрание излезе във почивка за най-малко две седмици преди локалните избори, с цел да не се смесват националната и локалната политика. Той разясни, че ръководещото болшинство е направило график за всеки един пленарен ден, тъй че още преди локалните избори да са признати значимите закони - антикорупционният закон, обвързваните с Плана за възобновяване и резистентност и други

Петков разяснява и обвиняванията, че Алексей Петров е имал роля при основаването на държавното управление:

" Никакви емисари не можеха да ни повлияят. След петите избори осъзнахме, че сме втора политическа мощ, българското общество не ни дава този мандат за нашата мечтана смяна.

Две неща в служебните държавни управления почнаха да ни плашат - завиването на България на изток, връщане на някои от корупционните модели.

И тогава си казахме: има ли смисъл от такава среща или не. На първата среща бахме аз, Асен Василев и Борисов.

През интригите се измества публичното мнение. Никога не е имало среща, в никакъв случай не съм получавал никакви обжадания, никакви специфики за насрочване на някакви срещи ", съобщи Петков.

Той призна, че татко му се познава с Алексей Петров, тъй като преди 1990 година е бил добър състезател и е имал черен колан по айкидо. Но добави, че татко му е емигрирал през 1990 година и се е върнал в България чак през 2008 година, " пропускайки целия преход ".

" Първата среща беше единствено дали да си приказваме. Първата среща за държавно управление беше в Народното събрание ", сподели още Петков.

Смяна на министри ще има единствено в случай че и двете партии са съгласни. Това пък сподели Петков по мотив идната ротация на министър председателите в държавното управление и подозренията, че тя ще бъде съпроводена и със промяна на министри.

По мотив разногласието: 3 март или 24 май, той съобщи, че двата празника се противопостяват от популистки политици. Според него задачата е " нашите деца да споделят - ние сме потомци на просветители и тази идеология да бъде заложена на по-високо равнище от историческите събития ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР